Sund mad og hyggelige måltider
I Fjordparken har vi madordning for alle børn. I køkkenet tilberedes hver dag sunde og varierede måltider:
- Formiddagsmad med brød og frugt
- Frokost med en varm ret eller rugbrødsmadder
- Eftermiddagsmad med brød og frugt
Måltidet er mere end bare mad
Sanseoplevelser er en vigtig del af måltidet. Børnene sanser madens konsistens, hvordan den dufter, føles og smager. De gør sig erfaringer med, hvad de kan lide og hvad de ikke bryder sig om.
Små spisegrupper skaber rum for et roligt måltid med fordybelse og nærvær. Her får børnene øje på hinanden og lærer af det, de andre børn gør. Den voksne ved bordet sætter ord på det, der sker under måltidet.
Selvhjulpenhed er i fokus. Børnene kravler op og ned ad stolen. De hælder vand i deres kop fra små kander, øser maden på tallerkenen og spiser selv med fingrene eller bestik.
Kostpolitik
Sund mad har stor betydning for barnets trivsel. Kostpolitikken følger fødevarestyrelsens anbefalinger om sammensætning af måltider til små børn.
Økologiske fødevarer anvendes mest muligt under hensyn til økonomi og tilgængelighed. Sukker anvendes i et meget begrænset omfang, og vi serverer ikke søde sager, så som kage, slik og is.